PISTÁCIE solené 500g
Kód: 4039Detailní popis produktu
Pistácie jsou bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny, proteinů, sacharidů, uhlohydrátů, vápníku, hořčíku, draslíku, fosforu a železa. Doporučujeme je konzumovat v kombinaci s ovocem a zeleninou bohatou na vitamín C, který zvyšuje absorpci železa ve střevech.
Pistácie se vyznačují vysokým obsahem vlákniny, omega-9 nenasycených mastných kyselin, fytosterolů, provitaminu A, vitaminů skupiny B (B1, B2, B3), vitaminu E, hořčíku, zinku a selenu. Obsahují fytosteroly, které redukují množství nebezpečného cholesterolu v krvi a také dalšími silnými antioxidanty. Vhodnou kombinací minerálních látek zvyšují naši obranyschopnost a snižují vysoký krevní tlak.
Blahodárné účinky: antioxidační, prospívá srdci, antivirové, čistící
Použití: Pistácie použijte dle vlastní fantazie. Nejlepší jsou samotné jako výživná svačina. Vyloupané a nasekané pistácie se výborně hodí do teplé i studené kuchyně. Posypejte s nimi zeleninový nebo ovocný salát, italské rizoto nebo těstoviny.
Věděli jste, že?
Pistácie jsou velmi zdravým a oblíbeným druhem ořechů. Kromě nezaměnitelné chuti a typické zelené barvy se vyznačují také vysokým obsahem vlákniny, která pomáhá zlepšovat trávení. Pistácie obsahují také zdravé nenasycené mastné kyseliny, provitamín A, vitamíny skupiny B a významné množství vitamínu E. Obsahují také minerální látky, jako je zinek, který přispívá ke zdravému vzhledu pokožky, a hořčík proti únavě.
Skladování: Pistáciové oříšky stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti do 70% . Nevystavujte slunečním paprskům.
Výživové údaje: na 100g
Energie 2461kJ/586kcal
Tuky (z toho nasycené mastné kyseliny) 46 (5,6)
Sacharidy (z toho cukry) 16,5 (7,8)
Vláknina 10,3
Bílkoviny 21,3
Sůl 1g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ořechy |
---|---|
Hmotnost: | 0.61 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.